» Konstigt godis?

Igår så lämnade matte mig! Vad är det för något egentligen? Hon stannade hemma medan jag fick åka ut till en kall stuga med gammelmatte och gammelhusse. Hur kan hon lämna mig ENSAM? Fast det var okej ändå för så fort vi kom fram så blev jag glad och idag så kom faktiskt matte hit så det är bra igen. 
 
Det har varit en lång dag idag, så jag ska snart försöka få matte att förstå att jag vill sova. Men hon håller på med något konstigt just nu, pussel säger hon att det heter men jag tycker det ser ut som godis. Flera gånger försökte jag kolla ner i skålarna om det inte var godis som hon höll på med och en gång så smakade jag. Men om det var godis så var det äckligt godis. 
 
Ibland kallar matte mig för klätterapa och att jag står ivägen när hon sitter vid datorn, men jag vill ju bara se vad det är hon gör på bästa plats.
 
Nae *gäsp* om man ska sova. God natt alla fyrfotade.
 
 

» SKÄLLMONSTRET

Idag har jag legat framför brasan här hemma. Det har varit kallt och regnigt ute, så jag har inte velat sätta tassarna utanför dörren! Men nu ikväll gick jag ändå med på att gå en promenad tillsammans med matte och husse. Jag passade såklart på att skälla ut några hundar vi mötte. Matte sa att hon blev alldeles jättetrött på mig, så när vi mötte en jättestor och svart hund precis innan vi kom hem, började hon springa med mig. Fort som tusan gick det! Jag tyckte att det var så himla kul så jag glömde bort att jag skulle skälla!
 
 
 
 

» Mollys värsta fiende...kylan

Usch säger jag bara, det börjar och bli så kallt ute så våra promenader har blivit kortarte..
Varje morgon så tar vi första rundan väldigt tidigt, matte säger att klockan är 06 ungefär, så har jag ett litet knep, ja ligger kvar i min lilla bädd och lägger mig på rygg, då får ja lite tid till innan vi ska gå ut i höstrusket ;) För visst är jag söt? ;)
 
Bild:  Så här såg det ut när jag var mindre.
 

Matte har även köpt lite kläder till mig vilket jag hatar, det känns så konstigt att få på sig en tröja eller ett täcke, känns som alla dem andra stora hundarna skrattar åt mig :/ När Camilla fått på mig tröjan så säger hon " såå söt du är Molly "
hmmm ja eller inte..
 
Bild: Promenaden igår
 
Camilla brukar säga till mig " Men Molly vänta bara tills vintern kommer"
Jag vet inte riktigt vad hon menar för vad är vinter för något?
Dem andra stora hundarna har ju inga kläder så varför ska jag ha det?
 
Nej nu ska jag krypa ner under fliten en stund
Puss hej ;)
 
 
 

» OM OSS: NINJA & MALIN

Hallå!

Jag heter Ninja och blir hela tre år gammal nu i december. Min matte brukar säga att tiden flyger iväg, och att hon minns när jag bara var en liten plutt. Jag förstår inte alls vad hon pratar om...jag har väl alltid varit stor? Störst, bäst och vackrast!
Jag bor tillsammans med min matte Malin och husse Jimmy i ett stort hus ute på landet. Tidigare bodde det en till chihuahua här, som var min bästaste vän, men hon flyttade för ett år sen. Matte och husse var jätteledsna då, men jag gjorde såklart mitt bästa för att trösta dom.
                                                                                                                                                                                        
                                                   
Jag har det ganska bra här hemma, matte jobbar inte så vi sällskapar med varandra hela dagarna. Då brukar vi träna olika tricks, gå på långa promenader och mysa i soffan. Det bästa jag vet är ost. Om jag fick bestämma skulle jag BARA äta ost. Men matte säger att det inte är så nyttigt för hundmagar. Tråkmatte!
 

Jag har två bästa kompisar som jag älskar! Andra hundar skäller jag ut, vilket matte inte alls tycker om. Hon säger att jag är otrevlig?! Men jag måste ju visa alla vem det är som bestämmer här på gatan.
Fast egentligen, om jag ska vara riktigt ärlig, så är jag nog mest rädd för dom där andra hundarna.

                                    
 
 


 

» Om oss: Molly & Milla

Hejsan! Det är jag som är lilla Molly, jag är en busig och väldigt nyfiken korthårig chihuahua. Jag är född 9 mars detta året så liten är jag ju faktiskt än ;) Innan jag kom hem till matte så bodde jag ute på en gård tillsammans med mina två syskon, Camilla och jag fann varandra direkt :) Vi bodde inte så långt ifrån varandra för jag hann precis och somna sen var vi hemma. Camilla bar in mig under jackan för då var jag ju verkligen pytte liten och efter några dagar så visste jag att jag har funnit mig ett fint hem :)
Bild:Första veckan hos Camilla
 

Jag hänger med Camilla nästa överallt och brukar ofta åka ut på utflykter, gå långa promenader, åka in till Malmö och handla massa kul saker till mig i den största godisbutiken jag någonsin sett, Camilla kallar det för "Arken"
Det är såå kul att åka bil och det är de bästa jag vet, får oftast stå i hennes knä och titta ut, fast man inte får men det gör jag ändå hihi ;)
 
Bild: Bilfärden mot Malmö
 
Camilla jobbar som taxiförare på helgerna och då får jag åka ut till en liten by utanför och träffa en liten pojke på 10 år och självklart är Husse också där, vi lekar hela dagarna, det bästa är när det är varmt och soligt ute för då ligger jag och solar mig på altanen, men det är såå skönt när söndagen kommer för då kommer Camilla o hämtar hem mig och vi kan mysa och leka tillsammans igen :)
 
Bild: Här är jag 23 veckor
 

Jag kommer att skriva mycket om mig och min vardag, hoppas att ni vill följa oss :)
Puss och hej
 
 

 
 

» Om oss: Skipper och Jennifer

 
 
Hej! I det här inlägget tänkte jag berätta lite om mig och min matte.
Jag heter Skipper och jag är en underbar lite filur enligt min matte. Kan väl inte annat än att hålla med ;)
Jag är en renrasig chihuahua, långhårig och i färgen red merle. Jag föddes den 10 april i år och jag har födelsedag exakt en vecka efter min matte. Jag hade inga syskon men det var bara en fördel enligt mig, jag fick ju ha mamma för mig själv! När jag var 11 veckor flyttade jag hem till mitt nya hem. När jag klev ur transportburen väntade en stor och fluffig Milton som kom att förbli min allra bästa vän. Vi sover på varandra, jag hänger i hans skägg och vi busar hej vilt dag ut och dag in. Min familj består av min matte , hennes mamma och pappa och hennes syster. Jag höll mig alltid nära min matte i början för jag och Milton var lite rädda för varandra men redan på kvällen släppte det.
 
På nätterna sover jag alltid i min mattes säng, tätt intill, under täcket. På måndagar går vi på valpkurs, det är så roligt!
Jag och min matte tränar mycket lydnad för hon vill att jag ska bli en lydig vovve, fast det är jag ju redan?
Vi har kommit varandra väldigt nära och jag litar mest på henne!
 
Min matte heter Jennifer och hon är 14 år. På hennes fritid rider hon, hon älskar hästar fast jag tycker de är lite stora... Hon tränar också agility och lydnad med mig och Milton.
 
Jag kommer blogga om våran vardag och vad vi har gjort på våra träningar m.m, hoppas ni gillar det!
 
Jag hoppas att ni kollar in fler gånger!
 
Vi hörs! :)
 
 
 
 
Här är en bild på mig och Milton när jag precis kommit till mitt nya hem :)
 
 
Nu är jag lite större :)
 
Vi gillar att leka, som sagt ^^
 
 
 
 
 
 

 

» Om oss: Theo och Sandra

Tja, Theo heter jag och är en schäfer(fast matte envisas med att jag är en chihuahua, men jag är en schäfer, det ser ni väl själva?) på 9 hela månader. Jag är busig, kaxig och full av energi, men är ändå väldigt snäll. Jag tycker om att leka med andra hundar, mina bästa kompisar är en schäfer, en shetland sheepdog och en chihuahua. 
 
Kolla så lik en schäfer jag är
 
 
Jag kom hem till min matte den 10 juni 2013 men föddes den 17 januari 2013. Jag har tre syskon, en bror och två systrar. Systrarna har jag träffat efter flytten men inte min bror. 
 
Det bästa som finns är att leka, busa, mysa och sova. Det värsta som finns är att bada och regn, sen när matte inte förstår var jag menar. För om jag skäller som en tok så betyder det ju att jag vill ha mat och så tar hon ut mig i stället.
 
 
Min matte heter Sandra. Hon är 19 människoår och bor i Norrköping. Hon säger att hon tycker om att fotografera, och det är jobbigt för hon använder alltid mig som modell, fast det är bra ibland för då får jag godis. Hon bor tillsammans med gammelmatte och gammelhusse, moster och morbror (plus bonusmorbroden hunden Kasper)
 
 
 
Matte försöker att träna lydnad, freestyle och agility med mig. Agility är lite läskigt när man ska springa genom tunneln, men hoppar det gör jag bra, flera cm över hindret. Freestyle förstår jag inte riktigt, men matte säger att just nu gör vi bara en massa trix och att det senare ska komma till musik. Lydnad går okej, inomhus går det bättre men ute finns det ju såååå många roliga dofter, andra människor och hundar. Någon ting som jag älskar är däremot parkour för hundar, jag hoppar upp på en massa hinder, balanserar självmant. Det är så roligt när vi är i olika lekparker eller i skogen och leker. 
 
 
 
Det var lite om mig, jag kommer skriva mycket om vardagen, lite tankar och annat. See ya
 
 
 
 

» Om bloggen

Hej! I den här bloggen kommer ni få följa ett gäng trevliga chihuahuor. Vi kommer blogga om allt möjligt från vardag till träningar m.m.
Vi hoppas ni gillar våran blogg och att ni fortsätter kolla in!
Ni får jättegärna kommentera och sprida bloggen! :)

» Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.